13 Temmuz 2008 Pazar

TecrübEM


odtü’lü endüstri mühendisleri kitap yazdı, tecrübelerini paylaştı; adı tecrübem oldu

odtü’lü endüstri mühendislerinin iş ve hayat hikayelerinden kesitler sunan “tecrübem”, haziran sonu itibariyle seçkin kitapçılarda ve internet ortamında satışa sunuluyor.

yaklaşık bir senelik özverili ve kolektif çalışmanın ürünü olan bu kitaba; iş, üniversite, siyaset ve sanat arenasından 50 odtü’lü endüstri mühendisi deneyimlerini paylaşarak katkıda bulundu, rota yayınları bastı. endüstri mühendisliğinin genel özellikleri konusunda bilgi vermenin yanında, tüm çalışan kesim ve öğrencilere kariyerleri boyunca yön gösterecek bir referans kitabı olma özelliğini de taşıyor. kitabı okuyan lise öğrencileri tercihlerine daha doğru yön verirken, üniversite öğrencileri yönelecekleri alanları daha iyi seçebilecek. kariyerlerine yeni bir soluk getirmek isteyenler de farklı alanlara yelken açaçak gücü ve motivasyonu bu kitapta bulabilirler. sadece arkasına yaslanıp keyifli iş ve hayat hikayeleri okumak isteyenler için de eşi bulunmaz eğlenceli bir kitap tecrübem.

odtü endüstri mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden ve kitap yayın kurulu başkanı erol sayın; “türkiye’de türünün ilk örneği olan “tecrübem” kitabı , yararlı bilgilerin paylaşımını ve kişisel tecrübelerin aktarımını amaçlıyor; akdeniz usulü yönetim konusunda ipuçları veriyor. odtü’lü endüstri mühendislerinin bu birlikteliğinin başka bölümlere de ışık tutacağı şüphesiz ve tecrübem’le oluşan bu paylaşım kültürünün, yeni tecrübe ve anılarla kitaplaşmaya devam edeceğinin de bir göstergesi” diyor.

50 odtü’lü endüstri mühendisinin keyif dolu iş ve hayat tecrübelerini içeren bu özgün kitabın geliri odtü burs havuzu’na aktarılacak.

1969’da kurulan odtü endüstri mühendisliği bölümünün bazı tanınmış mezunları

siyaset : ali dinçer / ali babacan / ilhan kesici / osman çoşkunoğlu

yöneticiler : turgut uzer / hasan yılmaz / çağlayan arkan / tuncay bekiroğlu

yazarlar : cemalettin n. taşcı / dost can deniz / güven borça / adnan dovan

akademisyenler : erol sayın / çağlar güven / canan çilingir / sencer yeralan

sivil toplum gönüllüleri : ahmet asena / nezih yaşar / cem tüzün / ayşen eren

yayın kurulu: bahadır akın / erol sayın / nezih yaşar / güven borça / ömürden sezgin/ gencer özkazman

bilgi için: ömürden sezgin (omurden@gmail.com) www.rotayayin.com.tr

TecrübEM nasıl mezun oldu?

11 Haziran'da ODTÜ'lü Endüstri Mühendisleri'nin yazıştığı ListEM üzerinden başlayan TecrübEM projesi, yaklaşık 1 yıllık özverili bir çalışmanın sonunda kitap haline geldi. Mezunlar TecrübEM'i kendilerinden biri , bölümde okuyan bir çocuk olarak tanıttılar. Bu çocuk okur mu diye çok tartıştılar çok uğraştılar , sonunda TecrübEM onların bu emek ve isteğin karşılığını boş çıkarmadı. 28 Haziran mezunlar gününde bölümü en hızlı şekilde bitiren çocuk olarak tanıtıldı. Şimdi hayata atıldı, okuldaki başarısını şu an gerçek hayatta en iyi şekilde sergiliyor.


TecrubEM Gazeteodtulu Haberi


TecrubEM Fotoroman


TecrübEM nasıl mezun oldu? İstanbul'dan Ankara'ya ilk seyahati nasıl gerçekleşti?

TecrübEM kitabı ODTÜ'de tanıtıldı


ODTÜ'lü Endüstri Mühendislerinin iş ve yaşam hikayelerinden kesitler sunan TecrübEM kitabı basıma hazır, tanıtımı 28 haziran günü ODTÜ mezunlar gününde yapılacak. Dolu dolu ve yoğun geçen bir yıllık çalışmanın ardından, Türkiye ve ODTÜ'de ilk olacak bu ortak eserin faydalı ve yönlendirici kaynak olması dileğiyle...Tüm ODTÜ EM mezunlarını , tanıtım yapılacağı BaşkentliEM toplatısındaki bu tarihi geceye bekliyoruz.